Όλες όλοι στην κινητοποίηση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6 στη 1μμ στην ΔΔΕ Πειραιά με σκοπό να παρθούν πίσω οι διώξεις συναδέλφων για συνδικαλιστική δράση!

Να σταματήσουν τώρα οι νέες συνδικαλιστικές διώξεις

Να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις.

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής!

Οι κατηγορίες είναι: «αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα». Η κυβέρνηση εκμετελλεύεται όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για… «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Σε αυτή την περίοδο όπου κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργαζομένων, εντείνεται και η επίθεση της Διοίκησης με τις συνεχείς διώξεις εναντίον συναδέλφων/-ισσων. Σήμερα, έναν χρόνο μετά το πρώτο πειθαρχικό της ΔΔΕ για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στο διαγωνισμό PISA, γίνεται πιο κατανοητό παρά ποτέ ότι για να σταματήσει αυτή η επίθεση χρειάζεται συλλογική δράση, χρειάζεται η συσπείρωση στα σωματεία μας, στις ΕΛΜΕ. Απαιτείται ζωντάνεμα των συλλογικών διαδικασιών, μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων.

Για αυτό άλλωστε θα υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφο/-ισσα που αγωνίζεται υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά μας και των μαθητών μας το δημόσιο σχολείο και θα  βρεθεί απέναντι στη «σιδερένια φτέρνα» της εξουσίας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις, με το συλλογικό μας αγώνα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και τα συνολικά συμφέροντα του λαού και των παιδιών στο δημόσιο σχολείο.

  • Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη
  • Κάτω τα χέρια από όλα τα μέλη του σωματείου μας – η τρομοκρατία δεν θα περάσει
  • Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *