Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τρίτη 16/7 στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής- Τετάρτη 17/7 στις 12 κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α

Στεκόμαστε περήφανα κι αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου σχολείου!

Υπερασπιζόμαστε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τις αποφάσεις των συλλόγων μας!

Η διευθύντρια εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής δεν αρκέστηκε να κοινοποιήσει στα σχολεία την απειλητική και τρομοκρατική οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ με υπογραφή Ι. Κατσαρού όπου καλεί τους διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής να μεριμνήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 56 του ν. 4823/21 για όποιον εκπαιδευτικό ή διευθυντή/ντρια δεν έχει συμμετάσχει στην ατομική αξιολόγηση, είτε ως αξιολογούμενος είτε ως αξιολογητής, αλλά στέλνει και η ίδια οδηγία με την υπογραφή της με την οποία καλεί τους διευθυντές να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες σχετικά με την αξιολόγηση στα Πεδία Α2,Β. Και συνεχίζει να καλεί όσους αξιολογητές/τριες δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της σχολικής τους μονάδας στα ΠεδίαΑ2,β να ενημερώσουν την Διεύθυνση για τους λόγους που δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Παρόλο που έχει στα χέρια της όλα τα έγγραφα από τους εν λόγω εκπαιδευτικούς που δηλώνουν ότι μετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, πρώτη μεταξύ πρώτων καθώς καμία άλλη διεύθυνση δεν ζήτησε εξηγήσεις από τους εκπαιδευτικούς, μετέχει σε ένα παιχνίδι παραλόγου και τρομοκράτησης: κάνω ότι δεν ξέρω τους λόγους ενώ τους γνωρίζω εγγράφως, ελπίζοντας ότι λόγω της πίεσης κάποιος θα υποκύψει. Αλλά τα παιχνίδια συνεχίζονται και σε άλλα επίπεδα με τις προτροπές συμβούλων και διεύθυνσης προς διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες να πιέσουν τους νεοδιόριστους/ες για να προχωρήσουν σε αξιολόγηση μέσα Ιουλίου και ενώ το σχολικό έτος έχει λήξει.

 Να σταματήσουν τώρα οι απειλές στους απεργούς –απέχοντες 

Η διευθύντρια εκπαίδευσης επιβεβαιώνει περίτρανα τις καταγγελίες που έρχονταν στο σωματείο πως απεργοί απέχοντες από την διαδικασία της αξιολόγησης πιέζονταν με ανορθόδοξους τρόπους από την διεύθυνση να προχωρήσουν στην αξιολόγηση. Να πληροφορήσουμε λοιπόν την διευθύντρια εκπαίδευσης πως το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και όποιος επιχειρήσει να το καταστρατηγήσει έχει προσωπική ευθύνη και θα αντιμετωπιστεί με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο.

Το ΥΠΑΙΘΑ και η διεύθυνση Δυτικής Αττικής αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι φοβούνται τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Προσπαθούν λοιπόν να μας πιάσουν στον ύπνο και κάνουν να αγνοούν ότι, αν και γνωρίζουν ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι/ες, διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες για δεύτερη χρονιά συμμετέχουν στην απεργία αποχή αρνούμενοι να συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Η απάντηση τους είναι να καταφεύγουν σε τρομοκράτηση των απεργών!

  • Υπενθυμίζουμε ακόμη μια φορά στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη  και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο. 
  • Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους!
  • Δηλώνουμε ακόμη μια φορά προς την Διεύθυνση Δυτικής Αττικής ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες, ους!

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Παλεύουμε και θα συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του ν.4823/21 του πιο αυταρχικού νόμου στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *