Μεγάλη νίκη και επιβεβαίωση του αγώνα μας! – Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ!

Η απόφαση του διοικητικού εφετείου κρίνει με σαφήνεια άκυρη την απόφαση της Δ/νσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής που προέβη σε ακύρωση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020! Ακολουθούν και οι αποφάσεις των αντίστοιχων προσφυγών για άλλες Δ/νσεις Εκπαίδευσης. 

Μια σημαντική αρχή έγινε! Η απόφαση γράφει καθαρά ότι έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί αυτοδίκαια στη διετία (το καλοκαίρι του ’22), χωρίς αξιολόγηση! Κρίνει παράνομες στην ουσία της αποφάσεις ανάκλησης των διαπιστωτικών Πράξεων των Δ/νσεων, όπως είπαμε και διεκδικήσαμε από τη  πρώτη στιγμή, από τον Αύγουστο του ’22 όταν επιβάλλαμε στη Δ/νση Δυτικής Αττικής να εκδώσει τις πρώτες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης και των Διευθύνσεων που προτίμησαν να υπακούσουν τις παράνομες, ανυπόστατες προφορικές οδηγίες, που ουδέποτε τόλμησε το Υπουργείο να στείλει γραπτώς, γιατί συνειδητά και εκδικητικά προς τους εκπαιδευτικούς παρανομούσαν! Τεράστιες και οι ευθύνες κάθε μέλους του ΠΥΣΠΕ που ψήφισε μία τέτοια απόφαση, συμμετείχε στις παρανομίες του υπουργείου και στράφηκε κατά των συναδέλφων/φισσων.

Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους νεοδιόριστους του 2021 και 2022 γιατί:

  1. οι νεοδιόριστοι/ες του 2021 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ακώλυτα τον Αύγουστο του 2023, περίοδο κατά την οποία δεν είχαν καν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για όλα τα στάδια της αξιολόγησης
  2. Οι νεοδιόριστοι/ες του 2022 πρέπει να μονιμοποιηθούν ακώλυτα τον Αύγουστο του 2024, γιατί το στάδιο Β και οι εντάσεις δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να ολοκληρωθούν μια και εκδόθηκαν τέλη Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει το εκπαιδευτικό κίνημα, τους νεοδιόριστους του 2020 και συγχρόνως ανοίγει δρόμο και για τους νεοδιόριστους των επόμενων ετών αλλά και για τις διεκδικήσεις και τον αγώνα όλης της μαχόμενης εκπαίδευσης! Βασίζεται στους χιλιάδες που υπέγραφαν Απεργία Αποχή κάθε φορά που γινόταν επαναπροκήρυξη, στους δεκάδες χιλιάδες που γέμισαν τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων κι επέβαλαν τη συνέχιση του αγώνα με την επαναπροκήρυξη από τα πρωτοβάθμια σωματεία και από την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ, στις/στους χιλιάδες που αντιστάθηκαν στις απειλητικές εγκυκλίους του Κατσαρού και κρατούν ως τα τώρα ενεργό το μέτωπο της αντίστασης και του αγώνα!

Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλες/οι οι νεοδιόριστες και νεοδιόριστοι

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων!
  • Να συνεδριάσει τώρα το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής και να μονιμοποιήσουν ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ τους νεοδιόριστους του 2020 και του 2021 ΤΩΡΑ! Διαφορετικά παρανομούν και εγκαλούνται για παράβαση καθήκοντος. Καλούμε όλα τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε αντίστοιχες συνεδριάσεις.
  • Ως σύλλογος ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» σε συντονισμό με Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ και τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα και τις αναγκαίες νομικές ενέργειες για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *