ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΠΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7 – ΥΠΑΙΘ και ΔΙΠΕ δεν θα ξεμπερδέψουν μαζί μας! Μέχρι τη Νίκη! Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλες/οι οι νεοδιόριστες και νεοδιόριστοι

Την Τετάρτη 31/7 πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα των δύο συλλόγων εκπ/κών «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» και «Κ. Βάρναλης», πολύ μαζική και δυναμική κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών.

Χαιρετίζουμε τις/ους δεκάδες εκπαιδευτικούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ, τα μέλη της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στη διεύθυνση Δυτ.Αττικής στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα απέναντι σε υπουργείο και διεύθυνση που παρανομούν και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να σπάσουν την αντίσταση χιλιάδων εκπαιδευτικών που μάχονται για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση τους και υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και τις/ους μαθητ(ρι)ές μας!

Στη συνάντηση αρχικά θέσαμε στη διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Κολλιοπούλου τρία κεντρικά ζητήματα:

  1. Την υποχρέωσή της να συμμορφωθεί πάραυτα στην απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών και να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ως οφείλει μιας και η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. Της ξεκαθαρίσαμε ότι συνιστά παρανομία η μη συμμόρφωσή της στην απόφαση, όπως και η καθυστέρηση υλοποίησής της στο όνομα της αναμονής τυχόν προσφυγής του ΥΠΑΙΘ εναντίον της απόφασης!
  2. Να προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020, όπως σαφώς διατάσσει η απόφαση του εφετείου που ακυρώνει την ανάκληση των μονιμοποιήσεών τους. Αυτοδίκαια και αναδρομικά οι νεοδιόριστοι του 2020 είναι όλες και όλοι ΜΟΝΙΜΟΙ/ΕΣ!
  3. Να δεσμευτεί για την άμεση σύγκλιση ΠΥΣΠΕ ώστε να προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων του 2021, οι οποίοι/ες καταθέτουν ήδη μαζικά αιτήσεις, με βάση τις σχετικές οδηγίες και τα βήματα που ανακοίνωσαν τα σωματεία μας, με τις οποίες ζητούν να μονιμοποιηθούν και να τους κοινοποιηθούν οι διαπιστωτικές πράξεις, καθώς έχει παρέλθει η διετής δόκιμη περίοδος και με βάση την απόφαση του εφετείου έπρεπε κι αυτοί/ές να έχουν μονιμοποιηθεί ήδη από τον Αύγουστο του 2023. Ακολουθούν στη συνέχεια οι νεοδιόριστοι/ες του 2022.
  4. Τέλος, δηλώσαμε με καθαρό τρόπο ότι, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και αυτή η δικαστική απόφαση αποτελεί ένα βήμα νίκης και δικαίωσης αυτής της μάχης! Συλλογικά και μαχητικά θα υπερασπιστούμε τον καθένα και την καθεμιά και σε περίπτωση που η ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής και η διευθύντρια εκπαίδευσης με οποιονδήποτε τρόπο παρακωλύσει την μονιμοποίηση των συναδέλφων-ισσών μας θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά μέσα! Δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν παιχνίδι φθοράς αφήνοντας τον χρόνο να κυλάει! Οι νεοδιόριστοι/ες ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ/ΕΣ!

Απέναντι στα παραπάνω αιτήματα των σωματείων και των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών η διευθύντρια εκπαίδευσης με κυνισμό και αλαζονεία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι πειθαρχεί και υποτάσσεται πιστά στο ΥΠΑΙΘ, ακόμη κι όταν γνωρίζει ότι την καλεί να παρανομήσει. Οι επικλήσεις στην νομιμότητα έχουν αξία για την κ.Κολλιοπούλου όσο αυτές στρέφονται ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς αλλά ΟΧΙ όταν αμφισβητούν το υπουργείο! Συγκεκριμένα:

  1. Ενώ αναγνώρισε (όπως δήλωσε!!!) ότι η απόφαση δικαιώνει τους νεοδιόριστους του ’20, με ακραίες υπεκφυγές και νομικές ακροβασίες, δήλωσε μη υποχρεωμένη να προβεί άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα ήταν σύννομη με την απόφαση του εφετείου! Επικαλέστηκε μέχρι και τη δυνατότητα που έχει το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε έφεση, διαδικασία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανεξάρτητη από την υποχρέωσή της να εκδώσει τις πράξεις μονιμοποιήσεων! Η δικαστική απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και όσο αυτή δεν αναιρείται τελεσίδικα από οποιαδήποτε άλλη δικαστική απόφαση υποχρεώνει την διευθύντρια εκπαίδευσης να την υλοποιήσει!
  2. Επιπλέον, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, τελικά όχι μόνο δεν συγκάλεσε συνεδρίαση αλλά μάλιστα με κυνικό τρόπο δήλωσε ότι δεν «εκβιάζεται» χρονικά για το αν και πότε θα προχωρήσει σε συμμόρφωση. Όταν την ενημερώσαμε ότι οι συναδέλφισσες/φοι κατέθεσαν αίτηση για να πάρουν το Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (ΠΥΜ), στο οποίο πια πρέπει να αναγράφεται ότι είναι μόνιμοι/ες κι όχι δόκιμοι/ες με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, και πάλι δήλωσε ότι δεν δεσμεύεται!
  3. Δε δίστασε να κάνει αναφορά σε νομικές συμβουλές που πήρε από την κ.Τσίπρα, νομική σύμβουλό της ΔΟΕ, τις οποίες αξιοποίησε παραποιώντας τες για να στοιχειοθετήσει την άρνησή της να συμμορφωθεί στην απόφαση του δικαστηρίου! Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση της κ.Κολλιοπούλου, να ξεκαθαρίσει ότι οι αποφάσεις της ομοσπονδίας υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δεν δίνουν χείρα βοηθείας στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποκαταστήσει την αλήθεια!

Η απάντηση της ΔΙΠΕ στη μαχητικότητα και την επιμονή μας να μην επιτρέψουμε να επιβληθεί η αυθαιρεσία αλλά το κεκτημένο δικαίωμα των συναδέλφων-ισσών μας ήταν η κλήση αστυνομικών δυνάμεων, την ώρα μάλιστα που στον χώρο υπήρχαν παιδιά των συναδέλφων! Παρά τις διαβεβαιώσεις της διευθύντριας εκπαίδευσης ότι η ίδια ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή, ωστόσο απαίτησε να αποχωρήσουμε ώστε να μείνει με τους αιρετούς ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ώστε να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ γιατί ένιωθε λέει να απειλείται!! Εικόνες ντροπής μιας ΔΙΠΕ που ξεκάθαρα έδειξε ότι δεν σέβεται εκπαιδευτικούς, σωματεία και τις αποφάσεις τους, και απειλείται από την υποχρέωσή της να ικανοποιήσει τα δικαιώματα των συναδέλφων/ισσών μας! Αυτοί που παρανομούν κατ’ επανάληψη, απειλούν τον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκρατίας και την προκλητική στάση της διευθύντριας εκπαίδευσης να κρατήσει τις αστυνομικές δυνάμεις για πάνω από μια ώρα στο χώρο της διεύθυνσης! Αδιανόητες καταστάσεις που θυμίζουν μαύρες εποχές! Τελικά κάτω από τις πιέσεις και την επιμονή μας η αστυνομία αποχώρησε!

Στην τελική συνάντηση με τα σωματεία επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν δεσμεύεται χρονικά στην ανακοίνωση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών, ενώ με θράσος μας ενημέρωσε ότι έφευγε σε διακοπές αυτή και η αναπληρώτρια της και βεβαίως δεν θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε όσο έλειπε! Την ενημερώνουμε ότι με βάση τη διοικητική της θέση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις κι αυτό είναι ανεξάρτητο από τις πιέσεις που δέχεται ή το πρόγραμμα των διακοπών της!

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα! Στις αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι εκπαιδευτικοί για την έκδοση ΠΥΜ αν η διεύθυνση δεν έχει πράξει τα δέοντα εντός τριών ημερών όπως προβλέπεται, δηλώνουμε με απόλυτα καθαρό τρόπο ότι δεσμευόμαστε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας και την ενεργοποίηση όλων των νομικών ενεργειών!

Δε θα περάσει! Μονιμοποιήσεις ΤΩΡΑ!

Καλούμε:

  1. Όλους/ες τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2020 να καταθέσουν στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής αίτηση για την κοινοποίηση της πράξης μονιμοποίησής τους και αίτηση για την έκδοση του Πιστοποιητικού Υπηρεσιακών Μεταβολών (ΠΥΜ), ζητώντας και τον αριθμό πρωτοκόλλου.
  2. Καλούμε όλες/όλους τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020 και του 2021 να συμπληρώσουν το υπόδειγμα αίτησης/αιτήματος και να το αποστείλουν προς το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής, με την οποία αιτούνται να υλοποιηθούν όλες οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες τις οποίες είναι υποχρεωμένη πλέον και δικαστικά δεσμευμένη η Δ/νση να πράξει για την μονιμοποίηση (σύμφωνα και  με τις διατάξεις του αρ. 40 του ν. 3528/2007 στις οποίες άλλωστε αναφέρεται και η υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) και την επίσημη κοινοποίηση των αντίστοιχων διαπιστωτικών πράξεων.
  3. Τη ΔΟΕ να στηρίξει τις πρωτοβουλίες των σωματείων της Δυτικής Αττικής με όλα τα συνδικαλιστικά, πολιτικά και ένδικα μέσα. Να καταγγείλει την παράνομη στάση της διευθύντριας και να αποκαταστήσει την αλήθεια στις αναφορές της στη νομική σύμβουλο τη ΔΟΕ
  4. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες και κινητοποιήσεις σε όλα τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ της χώρας!

ΥΠΑΙΘ και ΔΙΠΕ δεν θα ξεμπερδέψουν μαζί μας! Μέχρι τη Νίκη!

Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλες/οι οι νεοδιόριστες και νεοδιόριστοι

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *