Πρόγραμμα δράσης της ΓΣ 25.9.2024

Τώρα απεργιακή απάντηση στο σφαγείο των συμπτύξεων, τον αυταρχισμό, την καταστολή και τις διώξεις, για μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα

Η κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!

Να γίνουμε ο αντίπαλος που θα μπλοκάρει και θα ανατρέψει αυτή την πολιτική!

Τώρα είναι η ώρα, η οργή και αγανάκτηση του εκπαιδευτικού κόσμου να βγει στους δρόμους με άμεση απεργιακή απάντηση και με οργάνωση πολύμορφου αγώνα διαρκείας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αυταρχική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., Ο.Ο.Σ.Α., κόντρα στο μπαράζ αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων που συνεχίζεται και εντείνεται.

Επιδιώκουμε κοινό πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό αγωνιστικό βηματισμό το επόμενο διάστημα. Στον συντονισμό των σωματείων και των ΓΣ βρίσκεται η ελπίδα νίκης. Το σιωπητήριο, οι συμβολικές κινητοποιήσεις αντιπροσώπων, η ένταξη των αγώνων στην κοινοβουλευτικό σχεδιασμό των κομμάτων οδηγούν στην ήττα. Οι καλύτερες στιγμές του μαχόμενου εκπαιδευτικού κι εργατικού κινήματος συντελέστηκαν όταν οι εκπαιδευτικοί πήραν τον αγώνα στα χέρια τους μέσα από ΓΣ και επιτροπές αγώνα, από κέντρα αγώνα όπως η κατάληψη της Πρυτανείας, με αυθεντικούς συντονισμούς πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων.

Απάντηση θα δοθεί με παρατεταμένο, πολύμορφο απεργιακό αγώνα και κλιμάκωσή του με το σύνολο των διεκδικήσεων μας που θα καθορίζεται από τις Γ.Σ. με απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, ενημερώσεις, εκδηλώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αγώνας με πανεκπαιδευτικό βηματισμό, που θα συναντηθεί με τους αγώνες των υγειονομικών και το σύνολο του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για αποκλειστικά δημόσια Παιδεία και Υγεία για όλο το λαό.

  • ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ! Απαιτούμε άμεση απεργιακή απάντηση. Να προχωρήσει τώρα το ΔΣ της ΔΟΕ σε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση 24ωρη ή 48ωρη στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη ως εκκίνηση του απεργιακού αγώνα της φετινής χρονιάς για την αντεπίθεση του εκπαιδευτικού κινήματος στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης. Να σημειώσουμε ότι η εκπαίδευση που δέχεται τέτοια επίθεση δεν έχει κάνει κλαδική απεργία από τις 15 Φλεβάρη του 2023, δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν!
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νοσοκομείων στις 25/10
  • 17/10 ημέρα παιδείας και υγείας στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στη λεηλασία των δημοσίων αγαθών με απεργία και στάσεις εργασίας
  • Πανεκπαιδευτικά απογευματινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μαζί με γονείς, μαθητ(ρι)ες. Ήδη πραγματοποιήσαμε στις 20/9 και πρέπει να συνεχίσουμε την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη.
  • Υλοποίηση όλων των ενεργειών που τέθηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη νεοδιόριστων με δικηγόρους του κινήματος στις 17.9.2024 για τις ενέργειες επιβολής των μονιμοποιήσεων, νομικές, κινηματικές και άλλες ενέργειες/βήματα ενάντια στην τρομοκρατία και τις απειλές για πειθαρχικά ώστε να υπάρξει η απαραίτητη αγωνιστική συσπείρωση των χιλιάδων συναδέλφων/ισσων που συμμετέχουν πανελλαδικά στην μάχη ενάντια στην αξιολόγηση.
  • Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας και ατομική με την Απεργία Αποχή και τις στάσεις εργασίας. Καλούμε σε συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α με κάθε δυνατό τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ/ΔΟΕ-ΕΛΜΕ/Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ).
  • Κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις και τις περιφέρειες για τις μονιμοποιήσεις και ενάντια στις συμπτύξεις. Θέτουμε την αίτηση/αίτημα προς τα ΠΥΣΠΕ και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, και για τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2022. Προσφυγή στο διοικητικό εφετείο και για τους νεοδιόριστους του ’21 και του ‘22. Καταθέτουμε άμεσα αντίστοιχες αιτήσεις για το 2022 και στις Ομοσπονδίες.

Ειδικά στην Δυτική Αττική που έχουμε απόφαση του διοικητικού εφετείου:

-Το ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής από τις 31/8 έχει καταθέσει ομόφωνο αίτημα συνεδρίασης για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 ΤΩΡΑ!

-Οργανώνουμε νέα δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 2/10 με στόχο να επιβάλλουμε την απόφαση του εφετείου που είναι άμεσα εκτελεστή

-Αν η διευθύντρια εκπαίδευσης συνεχίσει να αρνείται να συγκαλέσει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για να κατοχυρωθεί η μονιμοποίηση προχωράμε σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες για την δίωξη όσων αρνούνται να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση.

-Παράλληλα προχωράμε σε μηνυτήρια αναφορά προς την διευθύντρια εκπαίδευσης για τις εικόνες ντροπής στη ΔΙΠΕ με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και την απόπειρα προσαγωγής του συναδέλφου μας.

-Προχωράμε σε προσφυγή στο διοικητικό εφετείο για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2021 και 2022

-Προειδοποιούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης που εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες (Συντονιστές-Συμβούλους, Διευθυντές σχολείων και Διευθύνσεων ΠΕ/ΔΕ) ότι θα υπερασπίσουμε τον καθένα και την καθεμιά, σαν μια γροθιά απέναντι σε εκβιασμούς, απειλές, πιέσεις κ.λπ. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και νομικά με μηνύσεις στους/στις Διευθυντ(ρι)ές Εκπ/σης που υπογράφουν πειθαρχικά και δεν μονιμοποιούν τους/τις νεοδιόριστους/ες. Το λέμε καθαρά! Θα λογοδοτήσουν όσες/όσοι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και με ταξικό κυνισμό επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς.

-Απευθυνόμαστε στους δικηγορικούς συλλόγους και σε συνταγματολόγους ώστε να υλοποιηθεί ως άμεσα εκτελεστή η απόφαση του διοικητικού εφετείου που δικαιώνει τους/τις νεοδιόριστους του ’20 και για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος.

  • Σταματάμε παντού τις αξιολογήσεις με στάσεις εργασίας! Κανένας/καμιά μόνος του/μόνη της!
  • Πρωτοστατούμε και ενισχύουμε τον Συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και τον συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ με βάση τις αποφάσεις των ΓΣ του συλλόγου μας.
  • Ενισχύουμε τη λειτουργία της επιτροπής αγώνα.
  • Πραγματοποιούμε ενημερώσεις, εκδηλώσεις, υποστηρικτικές τηλεδιασκέψεις, γράμμα στους μαθητές και τους γονείς, συσκέψεις με συλλόγους γονέων, αφίσα.
  • Ενημέρωση των γονέων (σύλλογοι, Ένωση, Ομοσπονδία) και κάλεσμα στην από κοινού με τους εκπαιδευτικούς οργάνωση των κινητοποιήσεων για τα κενά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, αλλά και την απαράδεκτη πολιτικής φτώχειας και εγκατάλειψης των σχολείων μας από τον Δήμο Φυλής.
  • Στηρίζουμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και όλες/όλους τις συναδέλφισσες/ους διωκόμενους με πειθαρχικά ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα και γενικότερα τις/τους διωκόμενους για την αγωνιστική συνδικαλιστική τους δράση. Συμμετοχή στις 2/10 στην εξ αναβολής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για τον Δημήτρη Αντωνίου στη διαμάχη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ και την απόλυσή του. Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν/καμία μόνη/ο και θα αναλάβουμε με τα υπόλοιπα σωματεία πλήρως τη νομική, πολιτική, συνδικαλιστική, οικονομική κάλυψη.
  • Συνεχίζουμε τη μάχη για μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθεσίων.
  • Συγκροτούμε μέτωπο αγώνα και υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, παιδεία-υγεία-ρεύμα-νερό- ασφάλιση-συγκοινωνίες-πολιτισμό.
  • Απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 2 του Νοέμβρη του 2024 και αν το ΥΠΑΙΘΑ προχωρήσει σε αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές καλούμε τις παρατάξεις να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια και καλούμε σε μαζική αποχή
  • Οι εκπαιδευτικοί παίρνουμε θέση για την ειρήνη – φιλία – ανεξαρτησία – αλληλεγγύη και συλλογική ευημερία των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία. Απεμπλοκή της χώρας μας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Έξω οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις από τη χώρα μας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Σύνταγμα κάθε Σάββατο και στην κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL κατά της παροχής στρατιωτικών καυσίμων στο γενοκτονικό πόλεμο ενάντια του Παλαιστινιακού λαού το Σάββατο 28/9.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *