Άμεση παύση της δίωξης της Αναστασίας Πουλουτίδου

Ο διευθυντής της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας  Ι. Κουμέντος ασκεί δίωξη στην εκπαιδευτικό  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» Αναστασία Πουλουτίδου ύστερα από αναφορά της Διευθύντριας.

Συγκεκριμένα, όταν το σχολείο επιλέχτηκε τον Μάιο του 2024 για τις εξετάσεις pisa η εκπαιδευτικός έστειλε στους γονείς το κείμενο – επιστολή του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης» με το οποίο το Σωματείο απευθυνόταν στους γονείς και εξέφραζε την θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» και της ΔΟΕ.

Όταν της ζητήθηκε να δώσει γραπτές εξηγήσεις, υποστήριξε τις συλλογικές θέσεις και τις δημόσιες ανακοινώσεις του συλλόγου της και της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως με τη δράση της αυτή υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο , τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών.

Για τον λόγο αυτό κατηγορείται για απείθεια, έλλειψη σεβασμού προς τους ανωτέρους της και άρνησης συγγνώμης προς την διευθύντρια για την «αναστάτωση» που προκάλεσε στο σχολείο, ενώ είχαν συγκεντρωθεί υπογραφές συμπαράστασης από όλες/ους  τις/τους συναδέλφισσες/ους  της καθώς και από τους γονείς της τάξης της.

Πρόκειται για μια ακόμη Συνδικαλιστική δίωξη που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, ευθεία βολή κατά των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και των σωματείων τους, με σκοπό να φιμώσει και να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στο σχολείο της αγοράς, την ώρα που κυβέρνηση και υπουργείο, κλείνουν 2500 τμήματα σε όλη την Ελλάδα επιδιώκοντας μια σκληρή περικοπή των δαπανών για το Δημόσιο Σχολείο,

  •  Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.
  • Αλληλεγγύη στον Σύλλογο Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» και σε όλους τους Συλλόγους Π.Ε. που παλεύουν για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *