ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στα 5 μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται στις 8/10/2024

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μία ακόμη δίκη για τους αγώνες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών το 2016-2018, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας από τράπεζες και funds. Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων(!) Θεσσαλονίκης ο Ηλίας Σμήλιος (δάσκαλος, γραμματέας του Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης), ο Θανάσης Αγαπητός (συνταξιούχος, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης και πρ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας),ο Ζήσης Κλεισιάρης (δικηγόρος, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης), ο Γρηγόρης Σκουλάς (συνταξιούχος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ») και ο Μάκης Αναγνώστου (εργάτης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.), οι οποίοι κατηγορούνται γιατί συμμετείχαν στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018, αλλά και τις λαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνταν στο Ειρηνοδικείο και τα συμβολαιογραφικά γραφεία ως ασπίδα προστασίας για τα σπίτια και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Όπως αποδείχτηκε και λίγες μέρες πριν με την πανηγυρική αθώωση 2 μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε πολίτη στα αναγκαία για τη ζωή, όπως η στέγη, η τροφή, το ρεύμα, το νερό. Η νέα αυτή δίκη και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, με τη μετατροπή του θύτη σε θύμα, αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και είναι καθαρά πολιτικές διώξεις που ασκούνται σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στα πλαίσια μιας οργανωμένης προσπάθειας εκφοβισμού της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποδυνάμωσης των όποιων αντιστάσεων στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Σήμερα που η κοινωνική πλειοψηφία βρίσκεται σε απόγνωση, με την ακρίβεια να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με εικόνες εξαθλίωσης της λαϊκής οικογένειας που γίνονται όλο και πιο συχνές ενώ ταυτόχρονα πλειστηριασμοί (15.000 μέχρι το τέλος του χρόνου!) και εξώσεις φαίνεται ν’ απειλούν όλο και περισσότερους, η καταστολή των κοινωνικών αγώνων, η στοχοποίηση των αγωνιστών, οι διώξεις και οι δίκες επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι είναι μάταιη κάθε αντίσταση σ’ αυτή την κοινωνική βαρβαρότητα. Αυτό ακριβώς που επεδίωκαν και τον Μάρτιο του 2018, όταν μεγάλη αστυνομική δύναμη και διμοιρίες των ΜΑΤ, χτυπούσαν αλύπητα, τραυμάτισαν και ψέκαζαν επί ώρες με χημικά τους διαδηλωτές που ζητούσαν να μην προχωρήσει η συμβολαιογράφος στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό της μικρής περιουσίας λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό και η δίκη των 5 αγωνιστών μας αφορά όλους, κάθε άνθρωπο που βλέπει την απειλή για το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας και θέλει ν’ αντισταθεί.

Ο σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» δηλώνει την αλληλεγγύη του και ζητά την αθώωση και πλήρη απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 5 μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται στις 8/10/2024.

Διεκδικούμε ταυτόχρονα την προστασία της λαϊκής κατοικίας με την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των πλειστηριασμών από το 2015 μέχρι σήμερα, την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των λαϊκών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και (πρώην) ΔΕΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *