ΣΕΡΝΟΥΝ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (;) ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Το ΥΠΑΙΘΑ και συνολικά η κυβέρνηση συνεχίζουν τον αυταρχικό τους κατήφορο! Μετά:

  • τη βιομηχανία προσφυγών ενάντια στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, ακόμα και της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας
  • την παραπομπή εκατοντάδων εκπαιδευτικών στα Πειθαρχικά Συμβούλια, απλά και μόνο επειδή άσκησαν το απεργιακό τους δικαίωμα
  • τη δίωξη εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση, ακόμα και για τη διατύπωση άποψης ή την δημοσιοποίηση των ελλείψεων-κενών στα σχολεία
  • την απόλυση αναπληρώτριας, με τον απαράδεκτο ισχυρισμό πως δεν υφίσταται πλέον το κενό, για το οποίο προσελήφθη

το ΥΠΑΙΘΑ προσφεύγει και κατά της ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η προκήρυξη στάσεων εργασίας που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, όταν ανατίθενται, παρά τη θέληση του εκπαιδευτικού, υπερωρίες.

Στην αγωγή επαναλαμβάνουν μια σειρά αντιδραστικούς και επικίνδυνους ισχυρισμούς, μια σειρά λαθροχειρίες και ψέματα, κάποια από τα οποία επικαλέστηκαν και σε άλλες αγωγές, όπως:

  1. ορίζει ως πολιτική την απεργία, γιατί στρέφεται ενάντια σε νόμο του Κράτους, όταν είναι γνωστό ότι όλα όσα αφορούν την λειτουργία του σχολείου και τις εργασιακές μας σχέσεις ρυθμίζονται αποκλειστικά από νόμους και εγκυκλίους του Κράτους. Συνεπώς, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ και την κυβέρνηση δεν μπορούμε να κάνουμε στάση εργασίας ποτέ!
  2. η προκήρυξη στάσεων εργασίας ενάντια στις υποχρεωτικές υπερωρίες, δηλαδή ενάντια στην αυθαίρετη και οριζόντια αύξηση του ωραρίου εργασίας μας, δεν περιλαμβάνει αιτήματα με αμιγώς ή προεχόντως συνδικαλιστικό χαρακτήρα! Αν δεν είναι η υπεράσπιση του θεσμοθετημένου (και με δικαστικές αποφάσεις) ωραρίου εργασίας ενός εργαζόμενου εκπαιδευτικού συνδικαλιστικό αίτημα, το οποίο ο εργοδότης του επιχειρεί να καταστρατηγήσει, τότε αλήθεια, ποιο είναι; Στην Αίγινα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται 28 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, από 23 που είναι το ωράριό τους!
  3. η στάση εργασίας είναι το ίδιο με την Απεργία, άρα η ΕΛΜΕ, σαν Α/θμιο όργανο δεν έχει το δικαίωμα κήρυξης ούτε στάσης εργασίας (!)
  4. οι στάσεις εργασίας είναι τάχα αόριστες και απροσδιόριστες, όταν είναι γνωστό πως οι υπερωρίες ορίζονται και δηλώνονται πολύ συγκεκριμένα και ξεχωριστά (ποια ημέρα, ποιες διδακτικές ώρες), τόσο στο Βιβλίο Διευθυντή, όσο και στο Πληροφοριακό Σύστημα “Myschool”.

Όλα αυτά, μαζί με τις επικίνδυνες και καταδικαστέες από το κίνημα διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη που αφορούν στην προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) καταθέτοντας αίτημα για Δημόσιο Διάλογο με το ΥΠΑΙΘΑ του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, που έχει αναλάβει και χρέη δικαστή, κρίνοντας αυθαίρετα το ίδιο πότε μια απεργία είναι παράνομη!

Φτάνουν στο σημείο:

  • να προκαλούν, κατηγορώντας τους εκπαιδευτικούς, πως, με την πραγματοποίηση των στάσεων εργασίας από τις υπερωρίες, αδιαφορούν για την κάλυψη της διδακτέας ύλης, όταν οι ίδιοι με την πολιτική τους, έχουν αφήσει τα σχολεία με κενά, μέσα στο Φλεβάρη! Πώς ονομάζεται η παραβίαση του Συνταγματικού Δικαιώματος των μαθητών για την ισότιμη παροχή του αγαθού της μόρφωσης, με την ύπαρξη κενών μέσα στο Φλεβάρη, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ;
  • να ταυτίζουν αυθαίρετα την υπερωρία, με την υπερεργασία στον Ιδιωτικό Τομέα, επικαλούμενοι μάλιστα Διευθυντικό Δικαίωμα στην ανάθεσή του.
  • να λένε αυθαίρετα πως καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να… παρανομήσουν, επειδή αναφέρεται πως, ακόμα και με την παρ.3 του άρθρου 100 του νόμου 4823/2021, ο Διευθυντής δύναται να αναθέσει υπερωρίες (δεν αναφέρει πως υποχρεούται). Είναι οι ίδιοι που καλούν τους Διευθυντές των σχολείων να παρανομήσουν, αφού στις προϋποθέσεις ανάθεσης υπερωριών, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στη μη ύπαρξη πλεονασμάτων ωρών της ίδιας ειδικότητας σε σχολικές μονάδες της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων. Ωστόσο, η ΔΙΔΕ Πειραιά δεν έχει ουδέποτε πιστοποιήσει κάτι τέτοιο. Στη 18σέλιδη(!) αγωγή του ΥΠΑΙΘΑ, δεν αναφέρεται φυσικά ούτε μία λέξη για το ζήτημα αυτό.

Είναι φανερό πως η ενέργεια αυτη δεν έγινε τυχαία. Επιδιώκουν να βάλουν συνολικά το απεργιακό δικαίωμα στο γύψο, ακόμα και τη δυνατότητα κήρυξη στάσης εργασίας από το Α/θμιο Σωματείο. Να καλλιεργήσουν τον κανιβαλισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να κρύψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. Να αυξήσουν de facto το ωράριο εργασίας μας, ώστε να περικόψουν χρήματα από τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, αφού αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση και τις ανάγκες των μαθητών σαν κόστος.

Επιδιώκουν ταυτόχρονα να χτυπήσουν την ΕΛΜΕ Πειραιά, στον ίδιο δρόμο των διώξεων και της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών και των σωματείων σε όλη τη χώρα που δίνουν τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘΑ!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία! Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση!

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί και απεργοκτόνοι νόμοι όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *